Opskrift på lækker fransk løgsuppe og de lækre ostebrød - her
i en variation med hvidvin. Løgsuppe er en af de nemmeste opskrifter - du får den
her.
Til 4-5 personer.
Tilberedningstid: 45 min.
# Ingredienser
4 store løg
50 g smør
evt. 2 spsk hvedemel
1 liter bouillon, evt. af terning
5 dl hvidvin
salt, peber fra
kværn
flûte eller franskbrød
groftreven ost (fx emmentaler)
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og
skær dem i tynde skiver, der svitses i smør i en stor gryde, til de er møre og
gyldne.
2. Hvis du ønsker en
jævnet suppe, drysses melet over.
3. Hæld bouillon
over og bring suppen i kog.
Skru ned og lad den
simre i ½ time under låg.
4. Tilsæt vinen.
Varm suppen igennem, men lad den ikke koge.
Smag til med salt og peber.
5. Skær brødet i
skiver, der ristes på den ene side på en tør pande.
Drys et tykt lag groftreven ost over brødet på den ikke-ristede side.
6. Hæld suppen i
ovnfaste suppeskåle, læg en skive brød i hver og lad osten smelte under en varm
grill.
Hold øje med den
hele tiden; den må ikke blive brun.
Serveres straks.
Variation:
Har du ikke ovnfaste
suppeskåle eller tallerkener, rister du brødskiverne i ovnen på en bageplade,
der er dækket med alufolie. Når brødet er gyldent, vender du skiverne, drysser
med ost og lader den smelte under grill. Læg et stykke brød i hver tallerken
ved serveringen.
Tips
Ved ostegratinerede
supper skal man hele tiden holde øje med osten. Hvis den branker og bliver
brun, får den en ubehagelig, bitter smag.